Sienirisottoa ja pikkelöityjä juureksia
Risotto on ihanaa luksusta, yhdistämällä siihen sienien umamisuutta nousee makunautinto aivan uudelle tasolle.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
Sienirisotto
- 2,450 kg vettä
- 0,022 kg suolaa
-
0,615 kg
Valio kuohukermaa laktoositonValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 0,123 kg maissitärkkelystä
- 0,500 kg risottoriisiä
- 0,050 kg sitruunamehua
- 0,050 kg rypsiöljyä
- 0,200 kg keltasipulia
- 0,010 kg valkosipulia
- 0,400 kg tuoreita herkkusieniä
- 0 kg mustapippuria myllystä
Paistettuja sieniä
- 4,000 kg tuoreita herkkusieniä
- 1,000 kg keltasipulia
- 0,100 kg rypsiöljyä
-
0,100 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,050 kg tuoretta lehtipersiljaa
- 0,003 kg suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
Pikkelöidyt vihannekset
- 0,100 kg väkiviinaetikkaa
- 0,200 kg sokeria
- 0,300 kg vettä
- 0,001 kg kokonaisia maustepippureita
- 0,001 kg laakerinlehteä
- 0,002 kg sinapinsiemeniä
- 0,200 kg punajuurta, kuorittuna
- 0,200 kg keltajuurta, kuorittuna
- 0,200 kg raitajuurta, kuorittuna
Jaa resepti
Ohje
Sienirisotto
- Kiehauta vesi ja lisää suola joukkoon. Sekoita maissitärkkelys ja kerma keskenään, lisää veden joukkoon ja kiehauta.
- Hienonna sipulit. Leikkaa herkkusienet neljään osaan.
- Sekoita riisi, sitruunamehu, öljy, sipuli, valkosipuli, herkkusienet ja mustapippuri keskenään.
- Yhdistä riisiseos ja suurustettu neste keskenään 1/1 GN-65 astiassa.
- Kypsennä risottoa yhdistelmäpaistolla 120 °C (80% kosteudella) 20 minuutin ajan.
- Anna risoton vetäytyä 65 °C lämpökaapissa kypsennyksen jälkeen noin 20 minuuttia ennen tarjoilua.
- VINKKI: Voit halutessasi vaihtaa sienen johonkin muuhun sesongin raaka-aineeseen, keväällä parsaa, syksyllä juureksi, ym. Koristele risotto rucolalla ja parmesan-juustolastuilla, näin tunnelma on hyvin italialainen.
Paistettuja sieniä
- Leikkaa herkkusieni lohkoiksi ja sipuli viipaleiksi.
- Paista sienet ja sipulit öljy- voiseoksessa kunnes sipuli on pehmeä ja sienessä kauniin ruskea väri. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Hienonna lehtipersilja, viimeistele sillä sienet juuri ennen tarjoilua. Voit lisätä sienet risoton päälle tai tarjota ne erikseen.
- VINKKI: Voit korvata herkkusienet sesongin mukaisesti metsäsienillä.
Pikkelöidyt vihannekset
- Lisää kaikki ainekset kattilaan ja keitä lientä, kunnes sokeri on sulanut.
- Viipaloi juurekset 3 mm terällä vihannesleikkurilla. Kaada kuuma pikkeliliemi juuresviipaleiden päälle. Jäähdytä vihannekset liemessä ja anna maustua mielellään yön yli.
- Siivilöi juuresviipaleet ja tarjoa sienirisoton kanssa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
339 kcal
Proteiini
6,8 g
Hiilihydraatti
33,4 g
Rasva
18,6 g
Tyydyttynyt rasva
7,5 g
Ravintokuitu
4,6 g
Suola
1,1 g
Kalsium
50,1 mg
D-vitamiini
0,4 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
123 kcal
Proteiini
2,5 g
Hiilihydraatti
12,2 g
Rasva
6,8 g
Tyydyttynyt rasva
2,7 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
- mustapippuria myllystä
- mustapippuria myllystä