Ainekset
Pohja
- 0,175 kg suklaatäytekeksejä esim. Domino
-
0,050 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 0,300 kg vettä
- 0,170 kg sokeria
- 0,150 kg kananmunaa
- 0,033 kg maissitärkkelystä
- 0,100 kg sitruunamehua
- 0,006 kg raastettua sitruunankuorta
-
0,050 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,010 kg liivatelehteä
- 0,100 kg sitruslikööriä
-
0,200 kg
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoaValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
-
0,200 kg
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Kiille
-
0,200 kg
Valio appelsiinitäysmehu perinteistäValio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
- 0,004 kg liivatelehteä
Koristeluun
-
0 kg
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 0 kg suklaakoristeita
- 0 kg sitruunamelissaa
Jaa resepti
Ohje
- Hienonna keksit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Pohjusta halkaisijaltaan 24 cm:n tefloninen irtopohjavuoka muotoon leikatulla leivinpaperilla. Taputtele keksiseos pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Mittaa teflon- tai teräskattilaan vesi, sokeri, munat, maissitärkkelysjauhot ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna, kunnes kiisseli sakenee, älä keitä. Lisää kiisseliin hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja voi. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä.
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Lisää jäähtyneeseen sitruunakiisseliin vatkaten liivate, likööri, tuorejuusto ja vaahdotettu kerma. Kaada täyte vuokaan.
- Tasoita pinta ja peitä vuoka. Anna hyytyä mieluiten seuraavaan päivään.
- Valmista kiille, kun kakku on kunnolla hyytynyt. Liota liivatelehdet ja liuota tilkkaan appelsiinimehua. Lisää seos lopun appelsiinimehun joukkoon. Kaada seos kakun päälle ja anna hyytyä. Kun kiille on hyytynyt hyvin, irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
344 kcal
Proteiini
4,6 g
Hiilihydraatti
31,2 g
Rasva
20,8 g
Tyydyttynyt rasva
11,5 g
Ravintokuitu
0,3 g
Suola
0,5 g
Kalsium
28,9 mg
D-vitamiini
0,3 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
236 kcal
Proteiini
3,2 g
Hiilihydraatti
21,4 g
Rasva
14,2 g
Tyydyttynyt rasva
7,9 g
Ravintokuitu
0,2 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
- Valio Keittiön kuohukermaa
- suklaakoristeita
- sitruunamelissaa