Siirry sisältöön
Sitruunamarenki Wiener
Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiöstä

Sitruunamarenki Wiener

Sitruunamarenki Wiener

Ainekset

Wienertaikina

  • 1,000 kg vettä
  • 0,075 kg
    Valio Eila® Laktoositon maitojauhetta
    Valio Eila® PRO laktoositon rasvaton maitojauhe on valmistettu tuoreesta suomalaisesta maidosta Valion patentoimalla valmistusmenetelmällä. Se…
    Valio Eila® PRO laktoositon rasvaton maitojauhe 25 kg
  • 0,025 kg suolaa
  • 0,150 kg sokeria
  • 0,100 kg hiivaa
  • 0,400 kg kananmunia
  • 0,050 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 2,200 kg vehnäjauhoja
  • 1,500 kg
    Valio Eila® kaulintavoita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® kaulintavoi 4x5 kg suolaamaton laktoositon

Täyte

  • 2,000 kg
    Valio lemon curd täytettä
    Valio lemon curd on käyttövalmis, paistonkestävä ja raikkaan sitruunainen täyte monenlaisiin leivonnaisiin. Koostumukseltaan täyteläinen ja…
    Valio lemon curd täyte 2,5 kg laktoositon

Italianmarenki

  • 0,500 kg sokeria
  • 0,240 kg valkuaisia
  • 0,100 kg vettä

Ohje

  1. Liuota kylmään veteen perustaikinan muut aineet, paitsi jauhot ja voi. Sekoita joukkoon kylmät jauhot ja pehmeä voi. Älä vaivaa.
  2. Kauli 8-10 asteinen voi taikinaan 2x3.
  3. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 15 minuuttia
  4. Kauli taikina 1x3. Anna taikinan levätä kylmiössä noin tunti muovilla peitettynä.
  5. Kauli taikina 3,5 mm:n vahvuiseksi levyksi. Leikkaa levy 25 cm:n levyisiksi nauhoiksi.
  6. Rullaa levy. Leikkaa rullasta 69 g:n paloiksi. Aseta palat kapseleihin pellille.
  7. Nostata wienerit. Pursota pinnalle sitruunatäytettä.
  8. Paista wienerit 220 °C:ssa uunissa noin 12 min.

Italianmarenki

  1. Kiehauta vesi ja sokeri 120 °C:een. Lisää ohuena nauhana valkuaisvaahtoon.
  2. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Laita marenkia wienerin reunalle paletilla ja ruskista kaasuliekillä.

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 336 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 39,8 g
Rasva 17,2 g
Tyydyttynyt rasva 9,6 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,4 g
Kalsium 26,6 mg
D-vitamiini 0,2 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 324 kcal
Proteiini 4,7 g
Hiilihydraatti 38,3 g
Rasva 16,6 g
Tyydyttynyt rasva 9,3 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search