Ainekset
Sokerisiirappi
- 2,000 kg vettä
- 2,700 kg sokeria
Taikina
- 4,700 kg siirappia
- 3,000 kg vehnäjauhoja
- 1,700 kg ruissihtijauhoja
- 1,300 kg ruisjauhoja hienoja
Jaa resepti
Ohje
- Valmista sokerisiirappi. Kiehauta vesi ja sokeri. Jäähdytä se noin 40 asteiseksi.
- Laita siirappi taikikoneeseen ja lisää jauhot. Vaivaa taikinaksi n. 5-10 minuuttia hitaalla nopeudella.
- Muotoile taikinasta koristetyönosia. Paista osat noin 180 asteisessa uunissa 0,5-1 tuntia osien koosta riippuen.
- Tästä taikinasta pystyy muotoilemaan kovia ja kestäviä runko-osia koristetyöhön.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
46188 kcal
Proteiini
646,8 g
Hiilihydraatti
10299,5 g
Rasva
97 g
Tyydyttynyt rasva
12,3 g
Ravintokuitu
445,1 g
Suola
6,2 g
Kalsium
4921,8 mg
D-vitamiini
0 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
300 kcal
Proteiini
4,2 g
Hiilihydraatti
66,9 g
Rasva
0,6 g
Tyydyttynyt rasva
0,1 g
Ravintokuitu
2,9 g
Suola
0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa