Siirry sisältöön
Sokeripitoinen ruiskoristetaikina

Sokeripitoinen ruiskoristetaikina

Sokeripitoinen ruiskoristetaikina

Ainekset

Sokerisiirappi

  • 2,000 kg vettä
  • 2,700 kg sokeria

Taikina

  • 4,700 kg siirappia
  • 3,000 kg vehnäjauhoja
  • 1,700 kg ruissihtijauhoja
  • 1,300 kg ruisjauhoja hienoja

Ohje

  1. Valmista sokerisiirappi. Kiehauta vesi ja sokeri. Jäähdytä se noin 40 asteiseksi.
  2. Laita siirappi taikikoneeseen ja lisää jauhot. Vaivaa taikinaksi n. 5-10 minuuttia hitaalla nopeudella.
  3. Muotoile taikinasta koristetyönosia. Paista osat noin 180 asteisessa uunissa 0,5-1 tuntia osien koosta riippuen.
  4. Tästä taikinasta pystyy muotoilemaan kovia ja kestäviä runko-osia koristetyöhön.

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 46188 kcal
Proteiini 646,8 g
Hiilihydraatti 10299,5 g
Rasva 97 g
Tyydyttynyt rasva 12,3 g
Ravintokuitu 445,1 g
Suola 6,2 g
Kalsium 4921,8 mg
D-vitamiini 0 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 300 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 66,9 g
Rasva 0,6 g
Tyydyttynyt rasva 0,1 g
Ravintokuitu 2,9 g
Suola 0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search