Ainekset
Taikina
- 0,300 kg vettä
- 0,030 kg
- 0,120 kg hiivaa
- 0,400 kg vehnäjauhoja
- 0,200 kg
- 0,015 kg suolaa
- 0,150 kg sokeria
- 0,100 kg kananmunia
- 0,020 kg sitruunapastaa
- 0,005 kg vaniljasokeria
-
0,500 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,800 kg vehnäjauhoja
- 0,100 kg sukaatteja
- 1,200 kg rusinoita
- 0,150 kg appelsiinin kuorta
- 0,400 kg kuivattua, pehmeää aprikoosia
- 0,070 kg tummaa rommia
Pinnalle
-
0,200 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,104 kg tomusokeria
Jaa resepti
Ohje
- Valmista esitaikina: Sekoita vesi, maitojauhe, hiiva ja vehnäjauhot tasaiseksi taikinaksi ja anna käydä 30 minuuttia.
- Lisää esitaikinan joukkoon taikinan muut aineet ja vaivaa taikinaksi.
- Anna taikinan levätä 20 minuuttia. Leivo taikinasta 400 g:n painoisia pitkulaisia stolleneita.
- Nostata stollenit ja paista ne 180 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
- Voitele jäähtyneet stollenit voisulalla ja sirottele pinnalle tomusokeria.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
1432 kcal
Proteiini
23,6 g
Hiilihydraatti
193,8 g
Rasva
54,2 g
Tyydyttynyt rasva
30,4 g
Ravintokuitu
18,7 g
Suola
2,3 g
Kalsium
181,8 mg
D-vitamiini
0,6 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
324 kcal
Proteiini
5,4 g
Hiilihydraatti
43,8 g
Rasva
12,3 g
Tyydyttynyt rasva
6,9 g
Ravintokuitu
4,2 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa