Siirry sisältöön
Suklaa-Jouluhalko
Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiöstä

Suklaa-Jouluhalko

Suklaa moussea, uutta Valio mustaherukkatäytettä ja Valio tummaa vetopohjaa sisältävä kakku on uudessa muodossa. Kiiltävä kuorrutus on valmistettu kermasta, kaakaojauheesta ja Valio kirkaskuumahyytelöstä. Koristelussa hopeanväristä sokeripitsiä ja suklaata.

Suklaa-Jouluhalko

Ainekset

Pohja

Marmeladi

  • 0,500 kg Valio mustaherukkatäytettä
  • 0,180 kg mustaherukkamehua
  • 0,013 kg liivatelehtiä

Mousse

Kuorrutus


Ohje

Pohja

  1. Leikkaa vetopohja puoliksi. Kostuta vetopohjat ja täytä yksi väli mustaherukkatäytteellä.

Marmeladi

  1. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Sulata lämmitettyyn mustaherukkamehuun.
  2. Yhdistä mustaherukkatäytteeseen.
  3. Vala marmeladi 1/2 GN vuokaan jossa on tuorekelmu. Pakasta

Mousse

  1. Kiehauta kerma (1000g)ja lisää suklaa. Sekoita tasaiseksi.
  2. Keitä sokeri ja vesi 120°C:een. Kaada kuuma siirappi samalla vatkaten keltuaisiin. Vatkaa kuohkeaksi.
  3. Yhdistä suklaa-kermaseos ja keltuaisvaahto.
  4. Vatkaa kerma (2500g) löysäksi vaahdoksi. Yhdistä suklaa-keltuaismassaan käsin sekoittaen.

Kuorrutus

  1. Kiehauta kerma, sokeri ja vesi.
  2. Lisää kaakaojauhe ja kiehauta samalla sekoittaen.
  3. Lisää kirkaskuumahyytelö ja anna liueta.
  4. Lisää liotetetut liivatelehdet ja jäähdytä seos
  5. Säilytä viileässä. Uudelleen lämmitä ja jäähdytä kuorrutukseen sopivaksi.

Kokoaminen

  1. Vala mousse silikoni vuokiin.
  2. Leikkaa kakkupohjustus vuokaa pienemmiksi paloiksi. Leikkaa marmeladi kapeiksi 2 cm kaistaleiksi.
  3. Laita pohja ja marmeladi moussen sisään painaen niin että pinnasta tulee tasainen.
  4. Pakasta.
  5. Irroita jäinen kakkuaihio vuoasta ja kuorruta jäisenä.
  6. Koristele haluamallasi tavalla.

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 2827 kcal
Proteiini 32,8 g
Hiilihydraatti 221,9 g
Rasva 198,4 g
Tyydyttynyt rasva 107 g
Ravintokuitu 16,1 g
Suola 0,6 g
Kalsium 385,5 mg
D-vitamiini 2,7 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 332 kcal
Proteiini 3,9 g
Hiilihydraatti 26 g
Rasva 23,3 g
Tyydyttynyt rasva 12,6 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search