Ainekset
Suklaakakkupohja
- 0,300 kg kananmunaa
- 0,170 kg sokeria
- 0,100 kg vehnäjauhoja
- 0,025 kg perunajauhoja
- 0,040 kg kaakaojauhetta
- 0,004 kg leivinjauhetta
Kostutukseen
-
0,150 kg
Valio Eila® maitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
Täyte
- 0,300 kg
- 0,300 kg
- 0,020 kg sokeria
Sydän
-
0,200 kg
Valio kuohukermaa laktoositonValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 0,200 kg valkosuklaata
- 0,002 kg liivatelehti
- 0,250 kg
- 0,015 kg sokeria
Pursotukseen/koristeluun
-
1,000 kg
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 0,100 kg tuoreita mansikoita
Jaa resepti
Ohje
- Voitele ja korppujauhota rengasvuoka.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne siivilän läpi vaahdon joukkoon varovasti nostellen.
- Kaada kakkutaikina vuokaan. Paista uunissa 175 asteessa 45 min tai kunnes kypsä.
- Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja neljään yhtä paksuun osaan.
- Yhdistä rahka ja sulatetut ja valutetut mansikat. Mausta sokerilla.
- Kostuta pohjat maidolla. Lusikoi kerma-rahkaseoksesta kakkupohjan joka kerrokseen.
Koristeluun
- Koristele kakku kermavaahdolla ja mansikoilla.
Sydän
- Kuumenna kerma ja sekoita joukkoon valkosuklaa. Anna suklaan sulata tasaisesti kermaan ja jäähdytä kylmäksi.
- Liota liivatelehti kylmässä vedessä.
- Mausta rahka sokerilla ja vaahdota valkosuklaa kerma.
- Sulata liivatelehti 1 rkl kuumaan veteen ja lisää se rahkaan. Nostele joukkoon viimeiseksi valkosuklaa kerma.
- Täytä kakun tyhjä keskiosa valkosuklaarahkalla.
- Anna kakun maustua jääkaapissa peitettynä vähintään 2 t, mielellään yön yli.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
498 kcal
Proteiini
10,9 g
Hiilihydraatti
33,6 g
Rasva
35,2 g
Tyydyttynyt rasva
20,4 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
0,3 g
Kalsium
190,3 mg
D-vitamiini
0,6 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
300 kcal
Proteiini
6,5 g
Hiilihydraatti
20,2 g
Rasva
21,2 g
Tyydyttynyt rasva
12,3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa