Ainekset
- 1,250 kg suolaa
- 0,300 kg vettä
- 0,200 kg maissitärkkelystä Maizena
- 0,200 kg vettä
Jaa resepti
Ohje
- Kiehauta vesi ja suola. Lisää Maizena-vesiliuos ja kiehauta uudelleen koko ajan sekoittaen.
- Vaivaa massaa vielä käsin pöydällä, että siitä tulee sileän valkoista. Käytä tarvittaessa suojakäsineitä, koska massa on kuumaa. Anna massan jäähtyä.
- Muotoilemmassaa marsipaanin kaltaisesti. Siitä voi valmistaa esimerkiksi kukkia, lehtiä yms. ohuita koristeosia. Hahmotkin onnistuvat, mutta ne on tuettava hyvin paistossa esimerkiksi spaketilla tai hammastikuilla.
- Anna osien kuivua yli yön jos mahdollista.
- Kuivata osat 140-190 asteisessa uunissa. Pienille riittää noin 10 minuuttia. Isommille osille alhaisempi lämpötila ja pidempi aika.
- Liitä osat paiston jälkeen sulatetulla isomaltoosilla yhteen.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
744 kcal
Proteiini
8,6 g
Hiilihydraatti
172 g
Rasva
1,2 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1232,6 g
Kalsium
1910 mg
D-vitamiini
0 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
38 kcal
Proteiini
0,4 g
Hiilihydraatti
8,8 g
Rasva
0,1 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
63,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa