Siirry sisältöön
Suolakoristetaikina

Suolakoristetaikina

Suolakoristetaikina

Ainekset

  • 1,250 kg suolaa
  • 0,300 kg vettä
  • 0,200 kg maissitärkkelystä Maizena
  • 0,200 kg vettä

Ohje

  1. Kiehauta vesi ja suola. Lisää Maizena-vesiliuos ja kiehauta uudelleen koko ajan sekoittaen.
  2. Vaivaa massaa vielä käsin pöydällä, että siitä tulee sileän valkoista. Käytä tarvittaessa suojakäsineitä, koska massa on kuumaa. Anna massan jäähtyä.
  3. Muotoilemmassaa marsipaanin kaltaisesti. Siitä voi valmistaa esimerkiksi kukkia, lehtiä yms. ohuita koristeosia. Hahmotkin onnistuvat, mutta ne on tuettava hyvin paistossa esimerkiksi spaketilla tai hammastikuilla.
  4. Anna osien kuivua yli yön jos mahdollista.
  5. Kuivata osat 140-190 asteisessa uunissa. Pienille riittää noin 10 minuuttia. Isommille osille alhaisempi lämpötila ja pidempi aika.
  6. Liitä osat paiston jälkeen sulatetulla isomaltoosilla yhteen.

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 744 kcal
Proteiini 8,6 g
Hiilihydraatti 172 g
Rasva 1,2 g
Tyydyttynyt rasva 0 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 1232,6 g
Kalsium 1910 mg
D-vitamiini 0 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 38 kcal
Proteiini 0,4 g
Hiilihydraatti 8,8 g
Rasva 0,1 g
Tyydyttynyt rasva 0 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 63,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search