Ainekset
Mustikkahilloke
- 0,200 kg
- 0,020 kg hunajaa
- 0,040 kg sitruunamehua
Piimähyytelö
- 0,004 kg liivatelehteä
- 0,200 kg
-
0,300 kg
Valio piimääValio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
- 0,030 kg hunajaa
Murotaikinalastut
- 0,180 kg vehnäjauhoja
-
0,200 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,100 kg sokeria
- 0,060 kg kananmunaa
Kermaviilisorbetti
- 0,100 kg sokeria
- 0,025 kg glukoosia
- 0,125 kg vettä
-
0,500 kg
Valio Keittiön kermaviiliäValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 0,020 kg sitruunamehua
- 0,002 kg liivatelehteä
Jaa resepti
Ohje
Mustikkahilloke
- Sulata mustikat ja siivilöi liemi.
- Keitä liemi hunajan kanssa paksuksi kastikkeeksi.
- Sekoita joukkoon mustikat ja kiehauta.
- Mausta sitruunamehulla. Laita hilloke kylmään.
Piimähyytelö
- Laita liivatteet kylmään veteen.
- Kiehauta kerma.
- Purista liivatteista vesi ja liuota ne lämpimään kermaan.
- Lisää piimä ja hunaja.
- Hämmennä seos tasaiseksi ja jaa hyytelö tarjoiluastioihin. Pidä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Murotaikinalastut
- Laita uuni kuumenemaan 200 °C.
- Sekoita kaikki ainekset nopeasti taikinaksi. Älä vaivaa taikinaa liikaa.
- Kääri taikina muoviin ja jätä se lepäämään jääkaappiin 30 minuutiksi.
- Kauli taikina ohueksi kahden leivinpaperin välissä.
- Paista 200 °C noin 5 minuuttia tai kullankeltaiseksi. Murra levy paloiksi.
Kermaviilisorbetti
- Laita sokeri, glukoosi ja vesi kattilaan ja kiehauta.
- Laita liivatelehti kylmään veteen.
- Ota puolet sokeriliemestä ja sekoita siihen kermaviili ja sitruunamehu.
- Lisää jäljellä olevaan sokeriliemeen liivate, lämmitä kunnes liivate on sulanut.
- Yhdistä liivateliemi ja kermaviiliseos.
- Jäähdytä sorbettiseos jäätelökoneella tai kaada se vuokaan ja pakasta. Jos et käytä jäätelökonetta, ota sorbetti pakastimesta 3 minuuttia ennen tarjoamista ja irrota se vuoan reunoista lusikalla.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
1198 kcal
Proteiini
16 g
Hiilihydraatti
113,9 g
Rasva
74 g
Tyydyttynyt rasva
42,3 g
Ravintokuitu
3,2 g
Suola
1 g
Kalsium
269,9 mg
D-vitamiini
1,4 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
399 kcal
Proteiini
5,3 g
Hiilihydraatti
38 g
Rasva
24,7 g
Tyydyttynyt rasva
14,1 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa