Ainekset
Kauramurotaikina
-
0,150 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,060 kg sokeria
- 0,040 kg kaurajauhoja
- 0,100 kg vehnäjauhoja
- 0,020 kg kaurahiutaleita
- 0,002 kg suolaa
- 0,002 kg lakritsijuurijauhetta
- 0,020 kg
- 0,015 kg kananmunia
Suklaakinuski
- 0,023 kg glukoosisiirappia
- 0,042 kg sokeria
- 0,070 kg
-
0,040 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,030 kg tummaa suklaata
Mustaherukkapallo
- 0,375 kg mustaherukoita
- 0,150 kg sokeria
- 0,012 kg liivatelehteä
- 0,375 kg
Valkosuklaamousse
-
0,300 kg
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 0,012 kg liivatelehteä
- 0,400 kg valkosuklaata
- 0,600 kg
Ruiskutussuklaa
- 0,250 kg kaakaovoita
- 0,250 kg valkosuklaata
Valkosuklaalaatta
- 0 kg valkosuklaata
- 0 kg sinistä koristeraetta
Koristeeksi
- 0 kg valkosuklaata
- 0 kg hopeaglitteriä
Jaa resepti
Ohje
Kauramurotaikina
- Sekoita kuiva-aineet ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka ja kananmuna. Jäähdytä taikinaa jos se liian pehmeää kaulittavaksi. Kauli taikina 6,6 mm:n . Ota pyöreällä ø4cm:n muotilla paloja 20 kpl. Paista vaaleiksi 160°C:ssa 8-10 min.
Suklaakinuski
- Keitä glukoosisiirappi ja sokeri tummaksi karamelliksi. Lisää lämmin kerma ja kiehauta. Käytä riittävän isoa kattillaa, sillä seos kuohuu voimakkaasti. Lisää pehmeä voi sauvasekoittimella ja sitten suklaa. Sekoita sauvasekoittimella emulsioksi. Jäähdytä.
Mustaherukkapallot
- Keitä mustaherukoista ja sokerista pyre. Lisää tarvittaessa hieman vettä. Painele siivilän läpi ja jäähdytä.
- Liota liivatteet kylmässä vedessä. Sulata ne pieneen määrään lämmitettyä pyrettä ja lisää seos lopun pyreen joukkoon. Sekoita pyreeseen kermavaahto kahdessa osassa. Sekoita varovaisesti. Pursota seos silikooni muotteihin ø4cm (korkeus 2,1 cm). Tasoita pinta ja pakasta.
- Irrota puolipallot muoteista. Pursota puolikkaalle suklaakinuskia ja paina kaksi puolikasta palloksi.
Valkosuklaamousse
- Kiehauta maito. Lisää liotetut liivatelehdet.
- Kaada maito suklaan sekaan parissa erässä ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä n. 28°C:een. Lisää löysä kermavaahto suklaaseokseen parissa erässä. Nostele varovaisesti sekoittaen.
Koristeet
- Valkosuklaalaattaa varten temperoi suklaa ja levitä se ohuelti pellille paperin päälle. Ripottele siniset koristerakeet. Leikkaa suklaasta pyöreitä ø4 cm:n kiekkoja. Valmista myös suklaasta kaarimainen koriste.
Kokoaminen
- Pursota valkosuklaamousse ø6 cm:n 4cm:n korkeisiin silikoni muotteihin 50g /kpl.
- Paina leivospohjaan painettu mustaherukka pallo valkosuklaa mousseen, niin että pohja jää muotin pinnan tasalle. Tasoita pinta paletilla. Jäädytä yön yli.
- Painele jäiset leivokset pois muoteista. Ruiskuta jäiset leivokset valkoisella suklaa sprayllä.
- Pursota pinnalle nokare valkosuklaa moussea. Paina valkosuklaalaatta hieman vinoon päälle.
- Paina laatan taakse valkosuklaakoriste ja halutessasi pinnalle hopeaglitteriä.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
664 kcal
Proteiini
6,6 g
Hiilihydraatti
41,2 g
Rasva
52,6 g
Tyydyttynyt rasva
30,6 g
Ravintokuitu
1,9 g
Suola
0,3 g
Kalsium
157,5 mg
D-vitamiini
0,2 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
400 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatti
24,8 g
Rasva
31,7 g
Tyydyttynyt rasva
18,5 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
- valkosuklaata
- sinistä koristeraetta
- valkosuklaata
- hopeaglitteriä