Tanskalainen punakaali
Tanskalaiseen jouluun kuuluva punakaalipaistos toimii hienosti lisukkeena sekä lautasannoksissa että noutopöydässä. Tämä resepti on osa Valio Aimo Joulu 2022 -kokonaisuutta. Reseptin on kehittänyt Pipsa Hurmerinta.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
- 1,000 kg punakaalia
- 0,200 kg punaviinietikkaa
- 0,150 kg mustaherukkamehua
- 0,100 kg sokeria
- 0,006 kg suolaa
- 0,070 kg tuoretta korianteria
Jaa resepti
Ohje
- Viipaloi kaali ohueksi. Laita kaali isoon kattilaan ja kaada sen päälle etikka. Anna kypsyä miedolla lämmöllä puolisen tuntia, välillä sekoittaen. Lisää loput ainekset ja jatka kypsennystä noin puolisen tuntia, tai kunnes kaali on pehmeää ja silkkistä. Tarkasta suolan määrä. Kaali saa olla etikkaista vastapainona lohen makeudelle.
- Koristele korianterin lehdillä. Tarjoa esim. Kardemummalohen lisukkeena.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
83 kcal
Proteiini
1,9 g
Hiilihydraatti
15,1 g
Rasva
0,4 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,6 g
Kalsium
53,8 mg
D-vitamiini
0 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
76 kcal
Proteiini
1,8 g
Hiilihydraatti
13,8 g
Rasva
0,4 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
2,7 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa