Ainekset
Taikina
- 1,000 kg vettä
- 0,100 kg
- 0,025 kg suolaa
- 0,400 kg sokeria
- 0,200 kg hiivaa
- 0,200 kg kananmunia
- 0,015 kg kardemummaa
-
0,400 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2,600 kg vehnäjauhoja
Täyte
- 1,100 kg Valio toffeetäytettä
-
0,125 kg
Valio vaniljakreemijauhettaIhanan vaniljaisen ja takuulla toimivan täytteen niin paistettaviin kuin sellaisenaan tarjottaviin leivonnaisiin loihdit Valio vaniljaisella…
- 0,375 kg vettä
Pinnalle
- 0,130 kg mantelilastuja
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita taikinan aineet ja vaivaa taikinaksi. Anna taikinan levätä 15 minuuttia
- Kauli taikina 2,5 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 25 cm:m levyisiksi nauhoiksi.
- Levitä nauhoille tasainen kerros toffeetäytettä sekä vedestä ja vaniljakreemijauheesta valmistettua vaniljakremiä. Rullaa nauhat.
- Leikkaa saksilla kuvio rullien pintaan. Leikkaa rullat 600 g:n paloiksi. Aseta palat Ø 18 cm voideltuihin kakkurenkaisiin. Laita taikinanauhan keskelle voideltu runebergintorttuvuoka.
- Nostata bostonit. Voitele bostonit kananmunalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja.
- Paista kranssit 190 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
1469 kcal
Proteiini
38,2 g
Hiilihydraatti
228,1 g
Rasva
41,5 g
Tyydyttynyt rasva
19,4 g
Ravintokuitu
11,2 g
Suola
3,1 g
Kalsium
205,3 mg
D-vitamiini
0,6 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
242 kcal
Proteiini
6,3 g
Hiilihydraatti
37,6 g
Rasva
6,9 g
Tyydyttynyt rasva
3,2 g
Ravintokuitu
1,8 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa