Ainekset
Wienertaikina
- 1,000 kg vettä
- 0,100 kg
- 0,030 kg suolaa
- 0,150 kg sokeria
- 0,100 kg hiivaa
- 0,400 kg kananmunia
-
0,050 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2,200 kg vehnäjauhoja
- 1,500 kg
Täyte
- 1,700 kg Valio toffeetäytettä
Pinnalle
- 0,340 kg mantelirouhetta
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita kylmään veteen perustaikinan muut aineet. Älä vaivaa. Kauli 14-16 asteinen voi taikinaan 2x3. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 15 minuuttia. Kauli taikina 1x3. Anna taikinan levätä kylmiössä noin tunti muovilla peitettynä.
- Kauli taikina 3 mm:n vahvuiseksi levyksi. Leikkaa levy 10 cm:n levyisiksi nauhoiksi.
- Pursota nauhojen keskelle toffeetäytettä tasainen raita. Voitele kananmunalla nauhojen alareuna.
- Taita nauhat kahteen osaan ja leikkaa alareunaan kampakuvio. Leikkaa nauhat 12 cm:n paloiksi. Voitele palat ja kasta mantelirouheeseen. Aseta palat pellille kaarevaan muotoon. Nostata wienerit.
- Paista nousseen wienerit 220 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
272 kcal
Proteiini
5,2 g
Hiilihydraatti
22 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
9,1 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,4 g
Kalsium
37,7 mg
D-vitamiini
0,2 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
306 kcal
Proteiini
5,8 g
Hiilihydraatti
24,7 g
Rasva
20,2 g
Tyydyttynyt rasva
10,2 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa