Siirry sisältöön
Tuhatlehtikakku
Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiöstä

Tuhatlehtikakku

Tuhatlehtikakku

Ainekset

  • 1,400 kg vettä
  • 0,030 kg suolaa
  • 2,000 kg vehnäjauhoja
  • 2,000 kg
    Valio Eila® kaulintavoita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® kaulintavoi 4x5 kg suolaamaton laktoositon

Kreemi

  • 1,000 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 10,000 kg
    Valio Eila® maitojuomaa 3%
    Valio Eila® laktoositon maitojuoma 3 % maistuu pehmeän täyteläiseltä maidolta ilman makeutta. Tämä hieman rasvaisempi…
    Valio Eila® 3 % maitojuoma 1 l laktoositon
  • 0,050 kg vaniljatankoa
  • 0,800 kg maissitärkkelystä
  • 1,700 kg sokeria
  • 3,000 kg kananmunia

Koristeluun

  • 1,000 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0,500 kg vaniljakreemiä

Ohje

Taikina

  1. Sekoita kylmään veteen suola ja jauhot. Älä vaivaa
  2. Kauli 14-16 asteinen voi taikinaan 2x4.
  3. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 30 minuuttia
  4. Kauli taikina 2x4
  5. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä vähintään kaksi tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
  6. Kauli taikina 2 mm:n vahvuiseksi ja rei´itä runsaasti.
  7. Anna levätä seuraavaan päivään.
  8. Paista 210 °C:ssa noin 25 min.

Kreemi

  1. Kiehauta maito ja voi.
  2. Yhdistä vaniljansiemenet, tärkkelys, sokeri ja kananmunat. Lisää pieni määrä kuumennettua maitoa.
  3. Kaada seos kiehuvaan maito-voi seokseen ja sekoita voimakkaasti.
  4. Kaada jäähtymään ohueksi kerrokseksi ja peitä tuorekelmulla.

Kasaaminen

  1. Leikkaa kypsät voitaikina levyt 5x20 cm:n paloiksi.
  2. Täytä jäähtyneellä vaniljakreemillä. Laita pohjustus pystyyn kyljelleen.
  3. Vaahdota pehmeä voi ja lisää vaniljakreemi.
  4. Pursota pinnalle röyhelöksi.
  5. Koristele haluamallasi tavalla.

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 1221 kcal
Proteiini 20 g
Hiilihydraatti 96,2 g
Rasva 84,2 g
Tyydyttynyt rasva 47 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 1,4 g
Kalsium 316 mg
D-vitamiini 6,2 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 239 kcal
Proteiini 3,9 g
Hiilihydraatti 18,9 g
Rasva 16,5 g
Tyydyttynyt rasva 9,2 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search