Ainekset
Kakkupohja
- 1,500 kg kananmunia
- 1,100 kg sokeria
- 1,100 kg vehnäjauhoja
Tuulihatut
- 0,200 kg vettä
-
0,030 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,140 kg vehnäjauhoja
- 0,200 kg kananmunia
Kasteluvesi
- 1,080 kg vettä
- 0,120 kg sokeria
Täyte
- 1,600 kg Valio vadelmatäyte runsasta
Täytteeksi ja pinnalle
- 3,200 kg
Koristeluun
- 0,200 kg suklaata rouhittuna
Jaa resepti
Ohje
- Valmista kakkupohjat. Sekoita sokeri ja munat. Lämmitä seos 40 asteiseksi vesihauteessa. Vaahdota seos ja sekoita joukkoon varovasti vehnäjauhot. Annostele massa Ø 18 cm:n kakkurenkaisiin. Paista pohjat 180 asteisessa uunissa 35 minuuttia.
- Valmista tuulihattupohjat. Keitä vesi ja voi. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja sekoita kunnes massa on tasaista ja irtoaa kattilan reunoista. Anna massan jäähtyä hetki. Sekoita massa joukkoon kananmunat yksitellen koko ajan sekoittaen. Pursota massasta sileällä tyllalla 6 g:n pohjia. Paista pohjat 220 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia höyrypelti kiinni.
- Halkaise kakkupohjat kolmeen osaan ja kostuta ne keitetyllä ja jäähdytetyllä sokerivedellä. Täytä kakut kermavaahdolla ja vadelmatäytteellä. Kuorruta kakkujen pinta kermavaahdolla ja reunusta suklaastroisselilla. Täytä pienet tuulihatut kermavaahdolla ja vadelmatäytteellä. Koristele tuulihatut valkoisella ja tummalla suklaalla. Laita tuulihatut kehäksi kakkujen pinnalle.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
3020 kcal
Proteiini
52,1 g
Hiilihydraatti
292,3 g
Rasva
181,9 g
Tyydyttynyt rasva
98,9 g
Ravintokuitu
6 g
Suola
0,9 g
Kalsium
458,7 mg
D-vitamiini
4,2 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
231 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatti
22,4 g
Rasva
13,9 g
Tyydyttynyt rasva
7,6 g
Ravintokuitu
0,5 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa