Siirry sisältöön
Tuulihattukermakakku

Tuulihattukermakakku

Tuulihattukermakakku

Ainekset

Kakkupohja

  • 1,500 kg kananmunia
  • 1,100 kg sokeria
  • 1,100 kg vehnäjauhoja

Tuulihatut

  • 0,200 kg vettä
  • 0,030 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0,140 kg vehnäjauhoja
  • 0,200 kg kananmunia

Kasteluvesi

  • 1,080 kg vettä
  • 0,120 kg sokeria

Täyte

  • 1,600 kg Valio vadelmatäyte runsasta

Täytteeksi ja pinnalle

Koristeluun

  • 0,200 kg suklaata rouhittuna

Ohje

  1. Valmista kakkupohjat. Sekoita sokeri ja munat. Lämmitä seos 40 asteiseksi vesihauteessa. Vaahdota seos ja sekoita joukkoon varovasti vehnäjauhot. Annostele massa Ø 18 cm:n kakkurenkaisiin. Paista pohjat 180 asteisessa uunissa 35 minuuttia.
  2. Valmista tuulihattupohjat. Keitä vesi ja voi. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja sekoita kunnes massa on tasaista ja irtoaa kattilan reunoista. Anna massan jäähtyä hetki. Sekoita massa joukkoon kananmunat yksitellen koko ajan sekoittaen. Pursota massasta sileällä tyllalla 6 g:n pohjia. Paista pohjat 220 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia höyrypelti kiinni.
  3. Halkaise kakkupohjat kolmeen osaan ja kostuta ne keitetyllä ja jäähdytetyllä sokerivedellä. Täytä kakut kermavaahdolla ja vadelmatäytteellä. Kuorruta kakkujen pinta kermavaahdolla ja reunusta suklaastroisselilla. Täytä pienet tuulihatut kermavaahdolla ja vadelmatäytteellä. Koristele tuulihatut valkoisella ja tummalla suklaalla. Laita tuulihatut kehäksi kakkujen pinnalle.

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 3020 kcal
Proteiini 52,1 g
Hiilihydraatti 292,3 g
Rasva 181,9 g
Tyydyttynyt rasva 98,9 g
Ravintokuitu 6 g
Suola 0,9 g
Kalsium 458,7 mg
D-vitamiini 4,2 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 231 kcal
Proteiini 4 g
Hiilihydraatti 22,4 g
Rasva 13,9 g
Tyydyttynyt rasva 7,6 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search