Ainekset
Suklaakuoret
- 0,150 kg valkosuklaata
- 0,010 kg maitosuklaata
Tyrni-lakkaganache
- 0,120 kg sokeria
- 0,050 kg
- 0,045 kg glukoosia
- 0,040 kg tyrnimehua
- 0,040 kg lakkasosetta
- 0,110 kg maitosuklaata
Jaa resepti
Ohje
- Temperoi suklaakuorien valkosuklaa. Lämmitä valkosuklaa ensin 40 asteiseksi. Jäähdytä siita ¾ 25 asteiseksi ja sekoita se jäljelle jääneeseen suklaaseen. Lopullisen käyttölämpötilan pitää olla 28-29 astetta. Temperointi on paras tehdä kivipöydällä.
- Värjää konvehtimuotit maitosuklaalla. Valmista temperoidusta valkosuklaasta kuoret konvehtimuotteihin. Pidä jäljelle jäänyt valkosuklaa konvehtien sulkemista varten lämpimässä 29 asteisessa paikassa.
- Valmista tyrni-lakkaganache. Karamellisoi sokeri hiljalleen kattilassa. Kuumenna samalla toisessa kattilassa kerma ja glukoosi. Kun sokeri on kullanruskeaa, lisää kuumennettu kerma-glukoosiseos ja sekoita. Ota kattila pois liedeltä. Lisää tyrnimehu ja lakkasose. Kaada seos sulatetun maitosuklaan päälle kahdessa osassa. Sekoita välillä hyvin.
- Täytä konvehdin kuoret ganachella siten, että muotit jää noin 2 mm. vajaaksi. Anna muottien kovettua huoneenlämpötilassa seuraavaan päivään tai laita muotit kylmiöön 20 minuutiksi. Sulje konvehdit valkosuklaalla. Laita muotut kylmiöön noin viideksi minuutiksi ja irroita valmiit konvehdit muotista.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
60 kcal
Proteiini
0,6 g
Hiilihydraatti
7,8 g
Rasva
2,8 g
Tyydyttynyt rasva
1,6 g
Ravintokuitu
0,2 g
Suola
0 g
Kalsium
23,5 mg
D-vitamiini
0 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
427 kcal
Proteiini
4,5 g
Hiilihydraatti
55,5 g
Rasva
20,3 g
Tyydyttynyt rasva
11,3 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa