Siirry sisältöön
Vadelmamacaronsleivos
Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiöstä

Vadelmamacaronsleivos

Perinteisestä macarons leivoksesta tehty variaatio leivoksen kokoisena, jonka päällä kruununa tuulihattu. Täytteenä Valio vadelmatäyte runsas ja täyteläinen kreemi jota Valion voi ja vadelmatäyte täydentävät.

Vadelmamacaronsleivos

Ainekset

Murotaikina

  • 0,160 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0,200 kg sokeria
  • 0,200 kg vehnäjauhoja
  • 0 kg punaista elintarvikeväriä

Tuulihattumassa

  • 0,320 kg
    Valio täysmaitoa
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 0,320 kg vettä
  • 0,320 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0,008 kg suolaa
  • 0,012 kg vaniljasokeria
  • 0,320 kg vehnäjauhoja
  • 0,560 kg kananmunia

Macaronsmassa

  • 1,000 kg mantelijauhetta
  • 1,000 kg tomusokeria
  • 0,400 kg valkuaista
  • 0 kg punaista elintarvikeväriä
  • 0,200 kg vettä
  • 1,000 kg sokeria
  • 0,400 kg valkuaista

Täyte

  • 1,000 kg Valio vadelmatäyte runsasta
  • 0,800 kg vadelmamarmeladia
  • 0,600 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0,400 kg Valio vaniljakreemitäytettä

Koristeluun

  • 1,800 kg tuoreita vadelmia

Ohje

Murotaikina

  1. Sekoita pehmeä voi, sokeri, jauhot ja karamelliväri tasaiseksi taikinaksi.
  2. Kauli taikina 2 mm:n vahvuiseksi. Ota pyöreällä ø2cm:n muotilla kiekkoja. Säilytä kylmässä.

Tuulihattumassa

  1. Laita kattilaan maito, voi, vesi ja suola. Kiehauta seos.
  2. Lisää jauhot kerralla kattilaan ja sekoita massa tasaiseksi. Kypsennä massaa kokoajan sekoittaen, jotta jauhot hieman kypsyvät.
  3. Jäähdytä massa. Laita massa sekoituspataan.
  4. Lisää kananmunat vähitellen lapavatkaimmella sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla.
  5. Pursota massasta sileällä tyllalla leivinpaperille noin ø2,5 cm:n leivospohjia.
  6. Laita pohjien päälle murotaikina kiekko.
  7. Paista 180°C:ssa uunissa noin 30 min.

Macaronspohja

  1. Sekoita tomusokeri, mantelijauhe ja elintarvikeväri. Jauha kutterissa hienoksi.
  2. Sekoita joukkoon valkuaiset. Anna turvota noin 10 min.
  3. Laita toiseen pataan valkuaiset ja vaahdota rakenne löysäksi vaahdoksi
  4. Keitä sokeri ja vesi 120°C:een ja lisää ohuena nauhana valkuaisvaahtoon samalla vatkaten. Vatkaa kovaksi vaahdoksi.
  5. Yhdistä marenkivaahto manteliseokseen kolmessa erässä.
  6. Sekoita massaa sen verran että siitä tulee kiiltävää ja pursotus jälki katoaa.
  7. Pursota massa leivinpaperille n. 5 cm ø pohjiksi.
  8. Anna kuivua noin 20 min. huoneenlämmössä.
  9. Paista pohjat 150°C:ssa noin 15 min.

Täyte

  1. Vaahdota voi, vadelmamarmeladi ja vaniljakreemi.

Viimeistely

  1. Pursota täyte macaronspohjan päälle ja keskelle vadelmatäyte runsas. Tuulihattu samalla täytteellä.
  2. Asettele vadelmat reunoille ja laita täytetty tuulihattu pinnalle.

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 416 kcal
Proteiini 7 g
Hiilihydraatti 47,5 g
Rasva 21,1 g
Tyydyttynyt rasva 8,3 g
Ravintokuitu 3,1 g
Suola 0,3 g
Kalsium 63,2 mg
D-vitamiini 0,3 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 265 kcal
Proteiini 4,5 g
Hiilihydraatti 30,3 g
Rasva 13,4 g
Tyydyttynyt rasva 5,3 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
  • punaista elintarvikeväriä
  • punaista elintarvikeväriä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search