Ainekset
Taikina
- 1,000 kg vettä
- 0,100 kg
- 0,025 kg suolaa
- 0,400 kg sokeria
- 0,200 kg hiivaa
- 0,200 kg kananmunia
- 0,015 kg kardemummaa
-
0,400 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2,600 kg vehnäjauhoja
Täyte
- 1,500 kg Valio vaniljakreemitäytettä
Pinnalle
- 1,200 kg Valio vaniljakreemitäytettä
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita taikinan aineet ja vaivaa taikinaksi.
- Kauli levännyt taikina 3,5 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 12 cm:n levyisiksi nauhoiksi.
- Pursota vaniljakreemitäytteestä kaksi raitaa ja taita taikina täyteraitojen päälle siten, että sauma tulee alas keskelle. Leikkaa nauhat 15 cm:n pitkoiksi. Aseta pitkot pelleille saumapuoli alaspäin.
- Nostata pitkot. Voitele pitkot kananmunalla ja pursota keskelle raita vaniljakreemitäytettä.
- Paista pitkot 210 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Koristele pitkot kauden marjoilla ja ruiskuta pintaan kirkaskuumahyytelö.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
691 kcal
Proteiini
13,9 g
Hiilihydraatti
115,7 g
Rasva
17,1 g
Tyydyttynyt rasva
9,2 g
Ravintokuitu
3,5 g
Suola
1,2 g
Kalsium
62,9 mg
D-vitamiini
0,2 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
272 kcal
Proteiini
5,5 g
Hiilihydraatti
45,6 g
Rasva
6,8 g
Tyydyttynyt rasva
3,6 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa