Siirry sisältöön
Vaniljasaksipitko

Vaniljasaksipitko

Vaniljasaksipitko

Ainekset

Taikina

  • 1,000 kg vettä
  • 0,100 kg
  • 0,025 kg suolaa
  • 0,500 kg sokeria
  • 0,200 kg hiivaa
  • 0,200 kg kananmunia
  • 0,015 kg kardemummaa
  • 0,500 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3,300 kg vehnäjauhoja

Täyte

  • 1,500 kg Valio vaniljakreemitäytettä

Pinnalle

  • 0,150 kg raesokeria

Ohje

  1. Valmista pullataikina. Anna taikinan levätä 15 minuuttia.
  2. Kauli taikina 3,5 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikka matto 20 cm:n levyisiksi nauhoiksi.
  3. Levitä vanijakreemitäyte nauhojen pinnalle. Rullaa nauhat ja leikkaa 28 cm:n paloiksi. Leikkaa saksikuvio pintaan.
  4. Nostata, voitele ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista pitkot 190 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 1495 kcal
Proteiini 32,4 g
Hiilihydraatti 250,7 g
Rasva 36,3 g
Tyydyttynyt rasva 19,3 g
Ravintokuitu 8,6 g
Suola 2,3 g
Kalsium 134,8 mg
D-vitamiini 0,5 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 300 kcal
Proteiini 6,5 g
Hiilihydraatti 50,3 g
Rasva 7,3 g
Tyydyttynyt rasva 3,9 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search