Vihreä kaalishakshuka
Vihreä shakshuka syntyy GN-vuossa kauden tuoreista yrteistä, herneistä ja paahdetusta kaalista. Raa''at kananmunat kypsyvät uunissa seoksen koloissa ja antavat ruoalle runsautta ja kauniin ulkonäön. Tähän asiakkaat ihastuvat taatusti!
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
- 1,600 kg valkokaalia suikaloituna
- 0,200 kg babypinaattia, tai vuonankaalia tai paksoita
- 0,030 kg rypsiöljyä
Lisäksi
- 0,800 kg kotimaisia pakasteherneitä sulatettuna
- 0,500 kg vettä
- 0,100 kg tuoretta basilikaa hienonnettuna
- 0,020 kg tuoretta minttua hienonnettuna
- 0,020 kg suolaa
- 0,600 kg luomu kananmunaa
Jaa resepti
Ohje
- Kuullota kaalisuikaleet ja pinaatti, vuonankaali tai hienonnettu paksoi öljyssä. Kumoa GN-vuokaan.
- Soseuta sulatetut herneet ja lisää joukkoon vesi, hienonnetut yrtit ja suola. Sekoita kaaliseokseen.
- Tee kaaliseokseen kymmenen koloa. Valuta koloihin kymmenen kananmunan valkuaiset. Säästä keltuaiset.
- Kypsennä 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet. Valuta valkuaisten päälle keltuaiset. Kypsennä edelleen muutama minuutti. Keltuaisten tulisi olla hieman juoksevia sisältä. Mausta halutessasi kananmunien pinta vielä suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Tarjoa heti.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
206 kcal
Proteiini
13,3 g
Hiilihydraatti
14,3 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
1,6 g
Ravintokuitu
6,3 g
Suola
2,2 g
Kalsium
171,8 mg
D-vitamiini
1,2 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
76 kcal
Proteiini
4,9 g
Hiilihydraatti
5,3 g
Rasva
3,3 g
Tyydyttynyt rasva
0,6 g
Ravintokuitu
2,3 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa