Viskillä glaseerattua kinkkua
Tänä vuonna joululounaan noutopöydän kunkku, eli joulukinkku glaseerataan herkullisella viskiglaseerauksella ja pinnalle lisätään paahdettua joulumausteilla maustettua mantelirouhetta.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
Glaseeraus
- 0,100 kg viskiä
- 0,100 kg fariinisokeria
- 0,200 kg vaahterasiirappia
- 0,010 kg punaviinietikkaa
- 0,030 kg soijakastiketta
Pinnalle
- 0,100 kg mantelirouhetta
- 0,001 kg suolaa
- 0,001 kg neilikkaa, jauhettuna
- 0,001 kg kardemummaa
- 0,020 kg tuoretta timjamia
Kinkku
- 1,500 kg kypsää joulukinkkua viipaleina
Jaa resepti
Ohje
Glaseeraus
- Laita glaseerauksen ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin puoleen määrästä.
Pinnalle
- Paahda kuumalla pannulla mantelirouhetta ja kuivamausteita.
Kinkku
- Lado kinkkuviipaleet GN-vuokaan ja kuumenna. Lisää pinnalle glaseeraus ja kuumenna vielä hetki. Lisää glaseerausta ja pinnalle paahdettua mantelirouhetta sekä tuoretta timjamia.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
337 kcal
Proteiini
29,1 g
Hiilihydraatti
26,2 g
Rasva
9,8 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
4 g
Kalsium
55,5 mg
D-vitamiini
0,5 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
187 kcal
Proteiini
16,2 g
Hiilihydraatti
14,5 g
Rasva
5,5 g
Tyydyttynyt rasva
1,1 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
2,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa