Ainekset
Esitaikina
- 0,500 kg vettä
- 0,050 kg hiivaa
- 0,030 kg sokeria
- 0,500 kg vehnäjauhoja
Lisää
- 0,500 kg vettä
- 0,030 kg suolaa
- 0,100 kg
-
0,150 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1,200 kg vehnäjauhoja
Jaa resepti
Ohje
- Valmista esitaikina. Sekoita lämpimän veden joukkoon hiiva, sokeri ja vehnäjauhot.
- Anna esitaikinan käydä tunnin huoneen lämpötilassa.
- Sekoita taikinan muut aineet esitaikinan joukkoon ja vaivaa taikinaksi.
- Leivo taikinasta pitkänmallisia leipiä.
- Nostata leivät ja leikkaa pintaan viillot.
- Paista leivät 210 asteisessa uunissa noin 23 minuuttia. Paiston alussa höyrytys.
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
985 kcal
Proteiini
29,6 g
Hiilihydraatti
167,7 g
Rasva
19,1 g
Tyydyttynyt rasva
9,7 g
Ravintokuitu
7,9 g
Suola
4,1 g
Kalsium
171,7 mg
D-vitamiini
0,1 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
258 kcal
Proteiini
7,8 g
Hiilihydraatti
43,9 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2,6 g
Ravintokuitu
2,1 g
Suola
1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa