Ainekset
Perustaikina
- 1,000 kg vettä
- 0,100 kg
- 0,030 kg suolaa
- 0,250 kg sokeria
- 0,120 kg hiivaa
- 0,100 kg kananmunia
-
0,300 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2,000 kg vehnäjauhoja
Kuoritaikina
-
0,600 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,300 kg vehnäjauhoja
- 0,015 kg suolaa
Jaa resepti
Ohje
- Valmista perustaikina vaivaamalla taikinan aineet yhteen. Ota perustaikinaa 1200 g ja sekoita sen joukkoon voi, jauhot ja suola
- Anna levätä kylmiössä. Jaa perustaikina ja kuoritaikina kahteen osaan. Kauli kummatkin taikinat prässin kokoisiksi
- Aseta taikinat päällekkäin ja prässää paloiksi. Riivaa palat pyöreiksi siten, että kuoritaikina muodostaa perustaikinan ympärille kuoren
- Nostata pullat. Voitele pullat kananmunalla ja anna pinnan kuivahtaa
- Paista pullat 200 asteisessa uunissa noin 13 minuuttia
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
275 kcal
Proteiini
5,6 g
Hiilihydraatti
33,6 g
Rasva
12,8 g
Tyydyttynyt rasva
7,2 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
1 g
Kalsium
30 mg
D-vitamiini
0,1 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
343 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatti
42 g
Rasva
15,9 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1,9 g
Suola
1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa