Siirry sisältöön
X-mas à la Russe
Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiöstä

X-mas à la Russe

Leivos, jonka muotokieli tulee venäjältä. Talviset kinuskin ja karpalon maut kietoutuvat valkosuklaan sisuksiin.

X-mas à la Russe

Ainekset

Pohjat

Täyteet ja kostutus

  • 0,500 kg Valio Leipomo kinuskitäytettä laktoositon
  • 0,500 kg Valio karpalotäytettä
  • 0,300 kg
    Valio Eila® maitojuomaa 3%
    Valio Eila® laktoositon maitojuoma 3 % maistuu pehmeän täyteläiseltä maidolta ilman makeutta. Tämä hieman rasvaisempi…
    Valio Eila® 3 % maitojuoma 1 l laktoositon

Mousse

  • 0,650 kg
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 0,720 kg valkosuklaata
  • 0,540 kg Valio vaniljakreemitäytettä
  • 0,060 kg liivatelehtiä
  • 0,160 kg
    Valio täysmaitoa
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 1,800 kg
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon

Kuorrute

  • 0,200 kg valkosuklaata
  • 0,200 kg kaakaovoita
  • 0,001 kg elintarvikeväriä valkoista

Koristelu

  • 0,050 kg valkoista sokerimassaa

Ohje

Pohja:

  1. Ota murotaikinalevystä ø 6 cm:n pohjia.
  2. Paista 180°C:ssa.
  3. Leikkaa vetopohjasta ø 4 cm:n kiekkoja.
  4. Kostuta pohjat ja täytä kinuski- ja karpalotäytteellä. Pakasta.

Kuorrute:

  1. Sulata kaakaovoi ja valkosuklaa.
  2. Värjää valkoisella elintarvikevärillä. Siivilöi.

Täytteen valmistus:

  1. Kuumenna kerma ja lisää valkosuklaan joukoon. Sekoita tasaiseksi.
  2. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.
  3. Lämmitä maito ja sulata siihen liivatelehdet. Yhdistä vaniljakreemiin.
  4. Lisää vanilja-liivateseos suklaaseoksen joukkoon.
  5. Vaahdota kerma. Lisää alle 40°C :n vanilja-suklaaseos kerman joukkoon nostellen.

Leivoksien pohjaus:

  1. Pursota mousse vuokiin. Paina vetopohja pohjustus moussen sisään.
  2. Tasoita pinta. Pakasta

Kuorruttaminen ja koristelu:

  1. Ruiskuta kuorrutus jäiseen pintaan. (Voit käyttää myös valmista kuorrutetta spray-pullosta.)
  2. Nosta leivokset muropohjan päälle. Koristele sokerimassasta valmistetuilla lumihiutaleilla.

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 452 kcal
Proteiini 5,5 g
Hiilihydraatti 32,2 g
Rasva 33,6 g
Tyydyttynyt rasva 19,2 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,2 g
Kalsium 92,5 mg
D-vitamiini 0,1 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 337 kcal
Proteiini 4,1 g
Hiilihydraatti 24 g
Rasva 25,1 g
Tyydyttynyt rasva 14,3 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search