Za’atar-ahvenwallenberg & juuresmuhennos
Ahvenwallenbergit maustetaan pääsiäisenä Lähi-idän tyyliin za’atar-mausteseoksella. Tarjoile wallenberg-pihvit juuresmuhennoksen, paahdettujen sitruunaviipaleiden, rucolan ja paahdettujen pinjansiementen kanssa.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Ainekset
Ahvenwallenbergit
- 0,500 kg puna-ahvenfileitä
-
0,250 kg
Valio kuohukermaa laktoositonValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 0,120 kg kananmunaa
- 0,020 kg sitruunamehua
- 0,005 kg suolaa
- 0,002 kg mustapippuria myllystä
- 0,200 kg gluteenitonta korppujauhoa, esim. Moilasen
- 0,050 kg za'atar-mausteseosta
- 0,025 kg raastettua sitruunankuorta
- 0,015 kg öljyä
Artisokka-perunamuhennos
- 2,000 kg jauhoisia perunoita
- 1,500 kg vettä
- 0,020 kg suolaa
- 0,400 kg maa-artisokkasosetta, esim. Suvituore
-
0,500 kg
Valio Eila® maitojuomaa 3%Valio Eila® laktoositon maitojuoma 3 % maistuu pehmeän täyteläiseltä maidolta ilman makeutta. Tämä hieman rasvaisempi…
-
0,150 kg
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0,015 kg raastettua sitruunankuorta
Lisäksi
- 0,150 kg rucolaa
- 0,050 kg paahdettuja pinjansiemeniä
- 0 kg sitruunalohkoja
Jaa resepti
Ohje
- Sulata kalafileet viileässä ja kuivaa niiden pinta.
- Pilko jääkaappikylmät kalafileet tehosekoittimen kulhoon ja aja tasaiseksi.
- Kaada kylmä kerma ohuena nauhana kalamassan sekaan koneen käydessä. Lisää viilennetyt kananmunat. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.
- Yhdistä keskenään korppujauhot, za’atar ja raastettu sitruunankuori pienessä vuoassa. Nosta kalamassasta nokareita korppujauhojen keskelle ja muotoile massa pihvin muotoon.
- Korppujauhota kalapihvien pinta ja nosta pihvit pannulle.
- Paista pihvejä keskilämmöllä öljyn ja sulatetun voin seoksessa molemmin puolin kauniin kullankeltaisiksi. Kypsennä ne tarvittaessa loppuun 150-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Valmista juuresmuhennos. Kuori ja paloittele perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
- Kaada keitinvesi pois ja survo perunat sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää maa-artisokkasose, kuumennettu maito ja kuutioitu voi koneen käydessä. Mausta sitruunankuorella. Tarkista suola.
- Tarjoa juuresmuhennos ahvenwallenbergien, paahdetun sitruunaviipaleen, rucolan ja paahdettujen pinjansiementen kanssa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Saman tarjoilutilanteen reseptejä
Saman ruokavalion reseptejä
Jaa resepti
Kokeile annoslaskuriamme
Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.
Ravintosisältö annoksessa
Energia
550 kcal
Proteiini
17,4 g
Hiilihydraatti
46 g
Rasva
31,5 g
Tyydyttynyt rasva
14,6 g
Ravintokuitu
5 g
Suola
3,8 g
Kalsium
183,8 mg
D-vitamiini
2,1 µg
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
92 kcal
Proteiini
2,9 g
Hiilihydraatti
7,7 g
Rasva
5,3 g
Tyydyttynyt rasva
2,5 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
- sitruunalohkoja