
Sesongissa elokuussa
Elokuussa päästään nostamaan maasta kotimaisia juureksia. Kuukauden kasvis ovatkin erilaiset juurikkaat, jotka sopivat monenlaisiin ruokiin.
Aimolaisten vinkit

”Raitajuuren pinkit raidat menettävät värinsä pitkässä kypsennyksessä. Miedon makuisen raitajuuren kauneus pääseekin parhaiten esille, kun se marinoidaan paperinohuina siivuina. Marinoitu raitajuuri on näyttävä koriste esimerkiksi aasialaistyylisiin ruokiin sekä kesäisiin lautasannoksiin vaaleasta kalasta.”
-Laura Miettinen, tuotepäällikkö, Valio Aimo®

” Loistava munakoisotahna syntyy näin: Pistele munakoisoon reikiä ja paahda uunissa n. 200 asteessa, kunnes se on täysin kypsä. Leikkaa munakoiso halki ja kaavi pehmennyt sisus talteen lusikalla. Mausta sitruunalla, yrteillä ja vaahdotetulla creme fraichella. Täydellinen lisä salaatti- ja leipäpöytiin!”
-Nina Metso, markkinointipäällikkö, Valio Aimo®
Sesongin suosikkireseptit ammattikeittiöihin
Punajuuri, keltajuuri ja raitajuuri sopivat uunissa paahdettaviksi, salaatteihin tai marinoitaviksi. Kokeile ohuiksi viipaloituja juurikkaita carpaccio-tyyppisesti tai paahdettuna lisukkeena kala- tai liharuokiin.
Klassisia munakoisoreseptejä ovat moussaka ja baba ganoush, eli paahdettu munakoisotahna. Moussakaa voit varioida monin tavoin, ja tehdä siitä asiakaskuntasi mukaan perinteisen lihaversion tai modernin version kasviproteiinista.
Katso myös nämä
Kaikki helposti yhdeltä kumppanilta
Valio Aimo® on foodservice-alan toimija, jolla on omaa valmistusta, laadukas valikoima ja koko maan kattava jakeluverkosto. Yhdistämme tukun ja valmistajan parhaat puolet, joten voimme tarjota juuri sinulle sopivimman kokonaispaketin. Haluamme olla asiantuntevin kumppanisi ja joka päivä luottamuksen arvoinen.