Kokeile näitä reseptejä
Kaalit esittelyssä
Keräkaali
TOUKO–LOKA (MARRAS–HUHTI)
Keräkaalista on olemassa kesä-, syys- ja talvilajikkeita. Siitä on jalostettu myös useita muita lajikkeita, kuten punakaali ja suippokaali. Keräkaali maistuu sekä raakana että kypsennettynä. Kaalin kaveriksi sopivat meirami, porkkana ja mustapippuri. Keräkaali ja sen muunnokset ovat ainoita lehtivihanneksia, joita voidaan säilyttää pitkälle talveen.
Käärylekaali
TOUKO–LOKA (MARRAS–HUHTI)
Käärylekaali on pehmeälehtinen ja litteä keräkaali. Se toimii mainiosti salaateissa ja hapankaalissa. Lehtien muodon ansiosta ja nimensä mukaisesti käärylekaali on parhaimmillaan kaalikääryleiden valmistamisessa.
Lehtikaali
KESÄ–JOULU
Lehtikaali on varsinainen kaalien moniottelija. Se sopii niin salaatteihin, muhennoksiin, patoihin, keittoihin, smoothieen, pastoihin kuin suolaisiin piirakoihinkin. Kesytä karkeat lehdet salaatiksi hieromalla ja puristelemalla niitä käsin ja mausta ne suolalla, sitruunalla ja oliiviöljyllä.
Suippokaali
KESÄ–LOKA
Maultaan makea suippokaali on löyhäkeräisempi kuin keräkaali. Säilyvyyden lisäämiseksi poista nuhjaantuneet päällimmäiset lehdet. Suippokaali sopii erinomaisesti erilaisiin kaaliraastesalaatteihin ja hapankaaliksi.
Varsiparsakaali, broccoliini
HEINÄ–SYYS, ulkomainen sesonki HUHTI–KESÄ
Broccoliini on parsakaalin ja kiinalaisen parsakaalin yhdistelmä. Siinä on ohuet pitkät varret ja pieni nuppu. Broccoliinia voi käyttää parsan tapaan, ja se on erinomainen uunissa paahdettuna. Pikapaista broccoliinit wokkeihin ja salaatteihin. Kokeile myös suolaisissa piirakoissa.
Lisää satokausista
Kaikki helposti yhdeltä kumppanilta
Valio Aimo® on foodservice-alan toimija, jolla on omaa valmistusta, laadukas valikoima ja koko maan kattava jakeluverkosto. Yhdistämme tukun ja valmistajan parhaat puolet, joten voimme tarjota juuri sinulle sopivimman kokonaispaketin. Haluamme olla asiantuntevin kumppanisi ja joka päivä luottamuksen arvoinen.