Siirry sisältöön

Juurekset esittelyssä

Juuriselleri

Mukulaselleriä pidetään usein vain liemi- ja keittojuureksena, mutta se sopii myös monipuolisempiin ruoanlaittotapoihin kuten paahdettuna, paistettuna, friteerattuna ja haudutettuna.

Keltajuuri

Maultaan mieto ja makea, ja sitä käytetään punajuurien tapaan ruoanlaitossa.

Nauris

Muhkean muotoiset juurekset, ja sadonkorjuun ajankohdasta riippuen jaotellaan kevät- ja talvinauriisiin. Maultaan ne vaihtelevat alkukesän rapsakoista talvinauriisiin, jotka säilyvät hyvin ja kestävät paremmin kypsentämistä.

Palsternakka

Aromaattinen juures, joka maistuu parhaiten paahdettuna.

Piparjuuri

Terävä maku, joka sopii mainiosti kylmiin kastikkeisiin, tuorejuustoihin, paahtopaistin seuraksi, salaateihin ja raasteisiin. Voidaan myös pakastaa.

Satokausikalenteri® suosittelee:

Syksy on kurpitsa-aikaa

Syksy tuo mukanaan kirpeän raikkaan ilman, värikkäät lehdet ja kurpitsat, jotka ovat ansaitusti nousseet syksyn suosikkikasvisten listalle. Monikäyttöiset kurpitsat tarjoavat lähes loputtomia käyttömahdollisuuksia ammattikeittiössä.

Kaikki helposti yhdeltä kumppanilta

Valio Aimo® on foodservice-alan toimija, jolla on omaa valmistusta, laadukas valikoima ja koko maan kattava jakeluverkosto. Yhdistämme tukun ja valmistajan parhaat puolet, joten voimme tarjota juuri sinulle sopivimman kokonaispaketin. Haluamme olla asiantuntevin kumppanisi ja joka päivä luottamuksen arvoinen.

Search