Luonnonkalat esittelyssä
Made
marras–maalis
Vähäruotoinen, turskakaloihin kuuluva kala, joka käsitellään yleensä nylkemällä. Keiton tai muhennoksen lisäksi made sopii pannulla paistettavaksi. Maksa ja mäti ovat suurta herkkua. Kuumin sesonki on tammi–helmikuussa.
Säyne
huhti–kesä, syys
Suurikokoinen, kiinteälihainen särkikala, jonka ominaismaku on voimakas. Rasvainen säyne eli säynävä sopii erityisen hyvin savustettavaksi ja hiillostettavaksi. Isommat kalat käyvät myös graavikaloiksi.
Turska
maalis–touko
Lihaisa ja puhtaan makuinen kala, joka on parhaimmillaan sellaisenaan paistettuna. Kokeile myös kalatacoihin, hauduta välimerellisessä padassa tai paneroi ja uppopaista kotitekoisia kalapuikkoja.
Kiiski
maalis–touko
Pienin ahvenkalamme kiiski painaa ainoastaan 10–300 grammaa. Se on hyvänmakuinen ruokakala, vaikkakin piikkinen ja työläs puhdistaa limaisuuden ja suomuisuuden vuoksi. Keitä maukas liemi tai paista fileet pannulla.
Lahna
huhti–kesä, syys–loka
Lahna on vaalealihainen, rasvainen ja maultaan mieto kala, joka maistuu savustettuna, grillattuna ja graavattuna. Se soveltuu myös kokonaisena paistettavaksi ja uunissa kypsennettäväksi. Maustamiseen sopii mm. fenkoli ja sipuli.
Kaikki helposti yhdeltä kumppanilta
Valio Aimo® on foodservice-alan toimija, jolla on omaa valmistusta, laadukas valikoima ja koko maan kattava jakeluverkosto. Yhdistämme tukun ja valmistajan parhaat puolet, joten voimme tarjota juuri sinulle sopivimman kokonaispaketin. Haluamme olla asiantuntevin kumppanisi ja joka päivä luottamuksen arvoinen.