Helpota kasvisten käyttöä: Ota käyttöön valmiit tuotteet
Kasvisten käytön lisääminen ammattikeittiössä kiinnostaa, mutta kasvava työmäärä hirvittää? Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse tehdä itse – Valio Aimo auttaa! Säästytte pesemiseltä, kuorimiselta, pilkkomiselta ja soseuttamiselta, kun otatte käyttöön leikatut hevit sekä valmiit pyreet ja soseet.
1. Valmiiksi pilkotut vihannekset ja hedelmät
Löydät tukkuvalikoimasta valmiiksi pestyjä ja pilkottuja vihanneksia sekä hedelmiä kurkkuviipaleista pilkottuihin tomaatteihin bataattipaloihin. Laadukkaat tuotteet voit kumota suoraan pakkauksesta valmistusastiaan tai salaattibuffetiin.
Leikattuja hevejä voi myös jatkojalostaa itse, jolloin saat niillä helppoa vaihtelua esimerkiksi salaattibuffetin makuihin. Marinoi kurkkuviipaleet etikalla ja soijalla aasialaiseen tapaan tai paahda valmiiksi nupuiksi irrotellut parsakaalinkukinnot kevyesti uunissa.
Vihannesten lisäksi valikoimassa on useita valmiiksi pilkottuja hedelmiä, joita yhteen sekoittamalla syntyy vaikka ennätyshelppo hedelmäsalaatti lounaan jälkiruoaksi.
Tutustu valmiiksi leikattujen hevien valikoimaan pikatukun verkkokaupassa.
Kokeile tätä reseptiä:
2. Raasteet, suikaleet ja salaatit
Leikattujen hevien valikoimaan kuuluvat myös laadukkaat valmisraasteet, suikaleet ja salaattisekoitukset. Perinteinen porkkanaraaste on salaattibuffetin ikisuosikki, samoin kurkkusuikaleet ja valmiiksi pesty ja sopiviksi suupaloiksi pilkottu salaatti. Joko olet tutustuttanut asiakkaasi myös valmiiseen coleslawhan tai punasipulisuikaleisiin, jotka on halutessaan helppo itse marinoida?
Tutustu valmiiksi leikattujen hevien valikoimaan pikatukun verkkokaupassa. Ja muista myös pakastetuotteet!
Valmisraasteista valmistat myös vaivattomat raastepihvit ja kasvisröstit. Esimerkiksi punajuurisuikaleista syntyvät helpot AURA-punajuuriröstit talven noutopöytään tai proteiinin lisukkeeksi.
Kokeile myös näitä reseptejä:
3. Pyreet ja soseet
Maailman helpoin sosekeitto tehdään valmiista vihannespyreestä. Lisää vain vesi, mausteet ja suurusta tarvittaessa! Etenkin pakastettujen pyreiden valikoima on laaja: makuja löytyy maa-artisokasta kukkakaaliin.
Jälkiruokiin sopivat hedelmä- ja marjapyreet, joita löydät pakasteena ympäri vuoden. On usein kustannustehokkaampaa säästää tuoreet hevit koristeluun ja käyttää itse kokkauksessa valmista pyreetä. Juhlista toukokuuta raparperipyreestä tehdyllä juustokakulla tai koristele sitruskauden jälkiruoat mandariinipyreellä.
4. Kuoriraasteet
Sitruunan tai appelsiinin raastettu kuori tuo ruokiin intensiivisen sitruksista aromia. Pakastekuoriraasteen käyttö on helppoa, ilman tuoreiden hedelmien käsittelyn vaivaa ja siihen kuluvaa aikaa.
Käyttövinkit
Leivonnaiset: Lisää kuoriraastetta kakkuihin, muffineihin tai pikkuleipiin.
Marinoinnit ja kastikkeet: Käytä raastetta marinadeissa ja kastikkeissa.
Juomat ja cocktailit: Lisää raastetta juomiin ja cocktaileihin koristeeksi tai makua tuomaan.
Salaatit ja kasvislisukkeet: Viimeistele ripottelemalla raastetta salaattien tai lisukkeiden päälle.
Satokausikalenteri® suosittelee:
10 tapaa hyödyntää sesonkia
Kauden kasvisten käyttö ei ole pelkästään trendikästä: parhaimmillaan ne voivat olla keittiön sielu ja sydän. Myös asiakkaat arvostavat satokauden herkkujen huomioimista ravintolassa.
Kaikki helposti yhdeltä kumppanilta
Valio Aimo® on foodservice-alan toimija, jolla on omaa valmistusta, laadukas valikoima ja koko maan kattava jakeluverkosto. Yhdistämme tukun ja valmistajan parhaat puolet, joten voimme tarjota juuri sinulle sopivimman kokonaispaketin. Haluamme olla asiantuntevin kumppanisi ja joka päivä luottamuksen arvoinen.