Miten Petterin työssä näkyy joulu? ”Vien suomikuvaa eteenpäin maailmalla ruokakeikoillani. Joulu on otollista aikaa tarjota suomalaisia makuja modernisti tai käyttää niiden peruselementtejä luovasti maailman makuihin yhdistäen.”
Valio Aimon Street Food -teeman jouluruokia Petteri lähti suunnittelemaan kansainväliseen kokemukseensa nojaten. ”Annokset on suunniteltu niin, että ne tarjoillaan kioskilta eli katukeittiöstä. Napataan setti mukaan ja syödään pystypöydässä tai lennosta kävellen. Reseptit pohjautuvat autenttisiin makuihin, mutta niitä on miksattu mielivaltaisesti.” Ruoat sopivat erinomaisesti siis sormisyötäviksi tai talviterassilla tarjottaviksi.
Petteri Luodon omakin joulu koostuu pienistä syötävistä. ”Teemme perheen kanssa jouluaatoksi tapashenkisiä jouluruokapaloja. Syömme pieniä annoksia, esimerkiksi kevyesti savustettua sokeri-suolattua lohta, perunaohukaisia ja mätiä, savustettua ankanrintaa, hiukan perinteistä joulukinkkua, riisipuuroa, porkkanalaatikkoa ”pudding style” sekä paahdettuja ruusukaaleja miso-dressingin kanssa. Juomana Amaronea ja samppanjaa.”