Webinaari
Kestävä kehitys ja julkiset ruokahankinnat − tavoitteita kohti yhteistyöllä
Julkisiin elintarvikehankintoihin ja ruokapalveluihin liittyy tärkeitä kestävän kehityksen tavoitteita. Valtioneuvosto linjaa syksyllä 2020 julkaistussa Kansallisen julkisen hankintojen strategiassaan näin: ”Edistämme kestävää ruokajärjestelmää elintarvike- ja ruokapalveluhankinnoissa ja käytämme kestävästi ja vastuullisesti tuotettuja elintarvikkeita” sekä ”Tuemme julkisilla hankinnoilla Suomen hiilineutraalisuustavoitetta 2035 ja kiertotalouden toteuttamista”.
Webinaari on nauhoitettu 22.3.2021.
Miten voimme yhdessä päästä kohti haasteellisia tavoitteita?
Meillä Valiolla on vuosikymmenten kokemus ruokapalveluiden kumppanuudesta. Haluamme auttaa julkisten hankintojen ja ruokapalveluiden ammattilaisia kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisessa. Tämän vuoksi teimme webinaarin, jossa käsittelemme kattavasti tätä aihetta.
Webinaarin ohjelma:
-
Millaisia vastuullisuusteemoja ruokahankintoihin liittyy?
- Taija Haiko, myyntipäällikkö, Valio
-
Tavoitteena maidon hiilijalanjäljen nollaus vuoteen 2035 mennessä – Miten Valio ratkoo ilmastohaastetta?
- Juha Nousiainen, johtaja, Valio hiilineutraali maitoketju
-
Ilmastovaikutusten huomioiminen maitotuotteiden hankinnassa – Case: Helsingin kaupunki
- Reetta Huomo, Projektikoordinaattori (Canemure-hanke), Helsingin kaupunki
-
Maitotuotteet kestävässä ravitsemuksessa
- Tuula Tuure, vastaava tutkija, Valio ravitsemus
-
Vastuullisten elintarvikehankintojen kriteerit
- Taija Haiko, myyntipäällikkö, Valio
Täytä alla oleva lomake ja saat webinaarinauhoitteen sähköpostiisi.