Ruokatrendit 2025
Kokosimme uunituoreeseen trendiraporttiin neljä globaalia ruokatrendiä sekä ravintolamaailman kuumimmat ilmiöt. Lisäksi kerromme, kuinka hyödynnät trendejä omassa liiketoiminnassasi. Lataa raportti veloituksetta ja ota hyödyt irti.
”Trendit kertovat pinnalla olevista kuluttajakäyttäytymisen ja -asenteiden muutoksista. Niiden ymmärtäminen antaa hyvän pohjan asiakaslähtöiselle toiminnan kehittämiselle.”
-Laura Penttilä, Valio Consumer Insight Manager
Tiivistelmä ruokatrendeistä 2025
Lataamalla trendiraportin, saat yksityiskohtaiset kuvaukset jokaisesta näistä neljästä trendistä sekä käytännönläheiset vinkit, miten niitä voi hyödyntää ammattikeittiöissä.
1. Vastuullisuus
Paikallisuus, monimuotoisuus ja työntekijöiden hyvinvointi – vastuullisuus monipuolistuu eikä rajoitu tulevaisuudessa vain ympäristöön. Monet vastuullisuuteen liittyvät ilmiöt huolettavat kuluttajia, ja he toivovat konkreettisia tekoja myös ruoka-alan toimijoilta.
2. Kokonaisvaltainen terveys ja hyvinvointi
Kokonaisvaltaisuus korostuu terveyden ja hyvinvoinnin trendissä. Terveellinen syöminen ei ole vain rajoituksia, vaan myös sallimista ja nautintoa. Ruoasta halutaan hyvää oloa, mikä ei aina tarkoita terveellisintä mahdollista vaihtoehtoa.
3. Helppous
Kuluttajat ovat entistä vaativampia juuri heille sopivasta palvelusta. Välillä helppous voi olla take away itsepalveluna, toisinaan sujuva ja mutkaton hetki hyvän ruoan äärelle pysähtyen.
4. Ruokavalinnat osana identiteettiä
Monimuotoisuus on päivän sana ja se näkyy vahvasti myös ravintola-alalla. Elämysten ja kokemuskeskeisyyden ohella trendissä korostuu viestinnän tärkeys. Kuluttajat jakavat kokemuksiaan omille verkostoilleen – ja odottavat vetoavaa viestintää myös ruoka-alan toimijoilta.