Valio Aimo Koekeittiö
Valio Aimo® Koekeittiö on olemassa asiakkaitamme varten. Haluamme auttaa tekemään parempaa bisnestä tuottavasti, tehokkaasti ja ennakoivasti. Koekeittiöllämme on monenlaista osaamista, jonka ansiosta meillä on hyvä ymmärrys asiakkaidemme toiminnan lähtö- ja ongelmakohdista.
HoReCa-alan asiantuntijana toimii keittiömestari Tuomas Hämäläinen. Asiakkaita autamme esimerkiksi erilaisien HoReCaan liittyvin ratkaisuiden osalta, muutamana esimerkkinä reseptiikkaideat ja ajankohtaisten trendinäkemysten luominen. Tarjoamme erityisesti HoReCaan liittyviä asiakaslähtöisiä ratkaisuja, joiden avulla päästään parhaaseen lopputulokseen. Ratkaisuja voit löytää verkkosivuiltamme tai erilaisista esitteistämme.
Keinoja on monia, koska HoReCa-alan toimijoilla on hyvinkin erilaisia tarpeita. Jos puhutaan vaikkapa hävikistä, sitä taklataan eri tavoin riippuen kohderyhmästä ja ravintolan konseptista: julkishallinnossa voi korostua esimerkiksi tarjoiluhävikki, henkilöstöravintolassa ongelmana voi olla esimerkiksi esivalmistushävikki, à la carte -annosten kohdalla taas varastointihävikki. Ja sitä kautta myös ratkaisut ovat erilaisia. Lisäksi autamme esimerkiksi oikeiden pakkauskokojen löytämisessä. Koronaviruksen myötä olemme taklanneet henkilöstöravintoloissa asiakasmäärien heilahtelua muun muassa tarjoamalla ruokalistalle kustannustehokkaita vaihtoehtoja, joissa on huomioitu erityisesti työvaiheiden määrä ja hävikki. Lisäksi annamme vinkit, miten tuotteet viimeistellään omaan konseptiin sopiviksi. Kokonaisuudessaan tavoitteemme on siis kehittää ratkaisuja, jotka perustuvat aitoon asiakastarpeeseen.
Ruokapalveluiden asiantuntijalle Petri Nuutiselle suurkeittiömaailma ja erityisesti kouluruoan kehittäminen ovat sydäntä lähellä. Petrille on kertynyt vuosien vankka kokemus niin tuotekehityksestä, reseptiikasta kuin koulutuksista julkishallinnon puolella. Petrillä on Koekeittiöllä vetovastuu julkisen puolen asiakkaista ja Petrin ratkomia haasteita, prosessiratkaisuja ja muita ruokapalveluihin liittyviä ratkaisuja voit löytää myös verkkosivuiltamme tai erilaisista esitteistämme.
Koeleipomon puolella asiakkaita auttaa leipomokonsultti Mika Parviainen, joka testaa raaka-aineita sekä kehittää täytteitä ja hilloja Valion ammattilaismyyntiin. Koeleipomon toimintaan kuuluu lisäksi esimerkiksi tuotantoon liittyvien ratkaisujen kehittäminen sekä tietysti leipomoreseptiikan, tekniikoiden ja inspiraation tarjoaminen. Mikan ratkaisuja voit tarkastella verkkosivujemme tai esitteiden kautta.
Mitä hyötyä saa Koekeittiön tuottamilla ratkaisuilla?
Laatu ja varmuus syntyy siitä, että tunnemme tuotteemme ja niiden käyttöominaisuudet läpikotaisin. Koekeittiön tuottamassa ja testaamassa reseptiikassa on aina huomioitu kunkin tuotteen käyttö, kuumennus- ja tarjoilulämpötilat sekä muut tuotteen tyypillisimmät keittiöprosesseihin liittyvät ominaisuudet. Ohjeidemme lähtökohtana on, että työvaiheet mietitään mahdollisimman fiksusti ja asiakkaan toimintatapoihin sopiviksi. Siten säästetään aikaa ja rahaa, ja keittiöammattilaisten osaaminen voidaan käyttää olennaisiin työvaiheisiin.
Ammattikeittiössä säästetty aika ja raha aina kertautuu, vaikka kertaluontoinen säästö voisikin tuntua pieneltä. Mitä isommista volyymeista toimintayksikössä puhutaan, sitä merkityksellisempää on tehdä oikeita asioita tuottavuuden näkökulmasta. Pienet arjen säästöt muuttuvat vuositasolla isoiksi kokonaissäästöiksi. Silloin on merkitystä esimerkiksi sillä, vaahdotetaanko jälkiruokarahkaa varten kaikki ainekset yhdellä kertaa vai erikseen. Jättämällä muutaman työvaiheen pois, on mahdollista tehostaa toimintaa ja keskittää työvoimaa toisiin asioihin.
Tuotetuntemus ja asiakasymmärrys ovat elintärkeitä myös leipomopuolella: voin, kerman, hillojen sekä erilaisten täytteiden laadun täytyy olla tasaisen varmaa ja muidenkin ominaisuuksien kunnossa, jotta ne varmasti toimivat myös teollisessa mittakaavassa.
Tule Valio Aimo asiakkaaksi
Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla foodservice-alan asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.